Albanian

 

 

Shtet pa interes

Kjo është vetëm një përkthim të papërsosur. Ju lutemi të na ndihmojë të ndryshojë botën, dhe përkthyer këtë tekst nga gjermanishtja
http://www.ifm-society.de/?p=52
ose anglisht
http://www.ifm-society.de/?p=54
saktë në myk. Ju faleminderit.

Problemi:
interes

Zgjidhje:
Paraja pa interes

Parathënie 1

Ne jemi të gjithë viktima të një mashtrimi të parave globale, mashtrim Banka Qendrore: Kjo është një skemë piramidale, hartuar më 1913 nga bankierë privat për të na skllavërojë. I përshkruajnë këtë mashtrim në detaje në librat e mi “mashtrim i vërtetë bankë” dhe “rubla duhet të rrokulliset – pa interes rrotullues sistem siguruar monetare” dhe në librin e dritën, por nuk do të japë hollësi mbi to këtu. Vetëm kjo: Një pjesë qendrore e mashtrimit është e bazuar në idenë se paratë disi rritur mrekullisht gjatë natës dhe rritet dhe rritet si një kancer, ajo që aktualisht është mirë. Mbizotëron sistemi aktual monetar është një sistem i keq me interes të përbërë, i cili do të shkatërrojë të gjithë ne, nëse ne nuk bëjmë diçka për të. Ky libër dhe ky website janë zgjidhja e problemit.

Christian Anders Berlin 2011

Parathënie 2

Konsideroni këtë: Në Gjermani ka rreth 84 individë dhe familje që kishin pasuritë e një miliard euro dhe më shumë në dispozicion. Asetet e përgjithshme të 100 gjermanët më të pasur janë vlerësuar në 250 miliardë euro. Në interes 6 për qind për këto folks të fitojnë rreth 15 miliardë euro në vit, ose rreth një për ditë pa të ardhura REZULTATEVE kusht të interesit të rreth 41 milion. Për të mundësuar këtë jetë interesi lidhur me parazit për familjet e Gjermanisë miliarda, kanë 1.3 milion punonjës që punojnë më pak se tre orë në ditë më shumë se ai i përshtatet nevojave të tyre. Vetëm lexoni këtë: të rrisë vlerën e sektorit të biznesit e vitit 1960 -1989 = Hap 6.8 herë. Borxhi = 11.6-fish. Pagesat e interesit për borxhin = Hap 15.9 herë. Të nderuar lexues, nuk ishte një 1979-1982 normat e larta të interesit. Që nga Bundesbank, shuma faturën nga 79.4 për 88600000000 dollarë më shumë, kështu që nga 9.2 miliardë marka (13%). Nominal prodhimi i përgjithshëm kombëtar u rrit në tre vjet nga 14 për qind. Ndërmjet 1985 dhe 1988 kemi pasur një ULET – faza e interesit. Siç ishte nominal produkti i brendshëm bruto me 15 për qind, dhe Bundesbank kishte para për shkak të kërkesës për likuiditet të tepërt të 105 miliard në 151 miliard dollarë për të zgjeruar, në mënyrë që nga 46 miliardë marka (44%). Por rritja ekonomike vetëm do të rritet me 15 për qind, ose 16 miliardë dollarë, kërkon. Si ishte krijuar shumë para, dmth 30 miliard dollarë shumë. Këto para nuk ka ardhur në qarkullim, është “zhdukur” në vende të ashtuquajturat bllokut Lindore dhe vendeve të naftës si një monedhe të dytë. Nëse është e para Bundesbank gjithanshme që i ‘, “, thotë, ata shpesh gënjejnë. Kjo është thjesht një “Furnizim botuar para”. Ajo nuk rrotullohen deri tani.

Një stabiliteti orientuar kontrollin e ofertës së parasë është e mundur vetëm nëse kemi sukses në sjelljen sasinë e parave të lëshuar nga ofertën e parasë në linjë, dhe kjo është e mundur vetëm në një ekonomi shumë pa interes.
Ne e shohim qartë se në krahasim me interesin e fitimit të unitetit “më shumë moral” është, prandaj ai nuk mund edhe të shihet si një shofer rritjes. Kjo duhet të motivojë një përfitim real të biznesit dhe jo një performancë pa të ardhurat e interesit. Fitimi tenton të vërtetë të sistemit aktual të interesit të monedhës ngarkuar më tepër kundër zero me ngopjes në rritje të zhvillimit të tregut. Prandaj është me interes, i cili drejton një rritje të sëmurë kanceroze. Politikanët dhe bankierët që është vazhdimisht duke kërkuar rritje të vazhdueshme ekonomike, qytetarët nuk do të bëjë atë më të mirë, por mund të jetë aq i madh që barra në mënyrë eksponenciale në rritje e interesit të borxhit publik “shërbyer”.

Pa interes SISTEMI PARAJA
“Krijimi i parasë që nuk mund të hoarded, do të çonte në formimin e pronës në formën e më thelbësore.” Albert Einstein
“Në një sistem në të cilin paraja humbet vlerën e saj ngadalë, paratë e tilla do të detyrohen në qarkullim, dhe norma e interesit automatikisht do të priren drejt zeros. Kjo do të thotë se të gjitha çmimet dhe qiratë menjëherë do të bien me rreth 40 për qind. ”
Christian Anders

Popujt e dheut zgjohet dhe e kupton që armiku yt është e vërtetë! Është sistemi juaj holla, e ngarkuar me interes dhe interes përbërë? Ai është përgjegjës për të gjitha problemet në këtë botë. Ajo skllavëron ju, dhe ju të luajnë “ata” në duart e atyre që shpresojnë se fjalët e tyre nuk do të lexoni këtë! Norma e interesit mbizotëruese sistem monetar rënduar marramendje për shkak të faktit se shumica e njerëzve thjesht nuk mund të mendoj drejt dhe jo në mënyrë eksponenciale. Pse të bëjë shumë me interes dhe interes përbërë kaq e vështirë? (“Interes Kompleksi është një mrekulli!”, Tha Albert Einstein tashmë). Interesit dhe interesi kompleks zhvillimi nuk mund të pasqyrojë “sens të përbashkët”, sepse personi mendon linear, dmth 1,2,3,4,5,6,7,8 etj dhe NUK në mënyrë eksponenciale, dmth 2,4,8,16 , 32,64, etj Por si një zhvillim running INTERESAVE! Të gjitha proceset natyrore e rritjes së, megjithatë, të drejtuar drejt, ose siç u përmend tashmë gjeometrike 1,2,3,4,5,6,7,8 etj është një term tjetër për të. Jo vetëm në fushën e financave, ne duhet të respektojnë natyrën. Quite të kundërtën: në bazë të interesit të përbërë është përcaktuar si një thyerjes së interesit në një principalit ose të interesit për të paguar tashmë saj. Kriza ka rritur interesin e përbërë, kështu që ju duhet të paguani më shumë këtu në qoftë se ju doni interesin e tij, përsëri paguajnë për huamarrjen e parave apo diçka tjetër. POR: Kjo është tani aq shumë sa që vetëm një përqindje e vogël (10 përqind) e popullsisë gjermane mund të përfitojnë nga interesi. Një tjetër 10 për qind për të biseduar me interesin dhe shpenzimet dhe bilanci për qind të kaluar 80 për të paguar interes për atë në gati çdo ditë të saj, kështu që nuk është e vlefshme për ta. Për akuzat kanceroze interesit shpërthimet në bazë të shembujve, unë do të vijnë më vonë.

Këtu janë faktet zhveshur para, në rend alfabetik, domethënë të borxhit sovran i vendeve në botë. Borxhi i jashtëm i shumicës së këtyre vendeve të kalojë deri tani borxhin e tyre kombëtare. Të gjitha të dhënat janë nga 2011, me shpejtësi dhe në mënyrë eksponenciale në rritje, duke dyfishuar çdo 5 -7 vjet në mënyrë eksponenciale. Ra fjala, i vetmi vend në botë me zero borxhit Libi, vendin e “keqe” Gadafi. Koha për të presim dhe të shohim sa kohë ky vullnet, tani që ata të mori shpëtoj prej tij …..

Lista e turpit
AFRIKA
Borxhi i Shtetit: $ 500.000.000.000
Normat e interesit në ditë: $ 100 milion
Egjipt
Borxhi i Shtetit: $ 20000000000 (gjysma e tyre lëshuar nga Shtetet e Bashkuara)
Normat e interesit në ditë: $ 1 milion
ARGENTINA
Borxhi shtetëror: 400 miliardë dollarë
Normat e interesit në ditë: 60 milionë dollarë
AUSTRALIA
Borxhi shtetëror: 1000000000000 $
Normat e interesit në ditë: $ 100 milion
AUSTRIA
Borxhi shtetëror: 200 miliardë €
Normat e interesit në ditë: 30 milion €
KINA
Borxhi kombëtar në dollarë: 2000000000000 $
Normat e interesit në ditë: $ 300 milion
FRANCE
Borxhi publik: 2000000000000 €
Normat e interesit në ditë: 300 milion €
GJERMANI
Borxhi publik: 2000000000000 €
Normat e interesit në ditë: 300 milion €
Britania e Madhe
Borxhi: 1000000000000 £
Normat e interesit në ditë: £ 150,000,000
INDIA
Borxhi shtetëror: 3000000000000 $
Normat e interesit në ditë: $ 500,000,000
ITALI
Borxhi publik: 2000000000000 €
Normat e interesit në ditë: 300 milion €

JAPONI
Borxhi i Shtetit: $ 13.000.000.000.000
Normat e interesit në ditë: $ 2 miliard
Koreja e Veriut
Borxhi i Shtetit: $ vetëm (krahasuar me Korenë e Jugut …) 20 miliardë!
Normat e interesit në ditë: 3 milionë dollarë
Korea e Jugut
Borxhi shtetëror: 2000000000000 $!
Normat e interesit në ditë: $ 300 milion
SPANJË
Borxhi publik: 1000000000000 €
Normat e interesit në ditë: 100 milion €
RUSI
Borxhi publik (në dollarë): 600.000.000.000 $
Normat e interesit në ditë: $ 80 milion
TURQIA
Borxhi publik (në dollarë): 400 miliard €
Normat e interesit në ditë: 60 milion €
SHBA
Borxhi shtetëror: 15 trilion dollarë!
Normat e interesit në ditë: 4 miliardë dollarë
Zimbabve
Borxhi i Shtetit: $ 12000000000000
Normat e interesit në ditë: 3 miliardë dollarë

Me fjalë të tjera: BOTA ESHTE FALIMENTIMI! PLEITE! Dhe pse? Për shkak se ajo është në kthetrat e një mashtrimi financiar të përmasave gjigande, një sistem global monetar, i ngarkuar me interes të përbërë. Borxhi kombëtar është në rritje gjatë natës, pa marrë parasysh sa dëshpërimisht ata u përpoqën për të ndaluar këtë tumor kanceroze. Borxhit kombëtar, borxhi ynë të rritet, me apo pa ne, nëse ne të marrë kredi të reja tani apo jo, ne të paguar kreditë e vjetra sipërme apo jo.
Pse kjo është kështu shpjegohet në vijim:
Si rregull mund të themi se interesi akuzat çdo 5 – 7 vjet u dyfishua, duke supozuar interes rreth 5%. Normat e interesit janë të larta, siç është rasti në shumë vende, pastaj kanceri proliferates normë të shpejtë. Por le të qëndrojë në 5 për qind të borxhit kombëtar nga vendi. Si mund të jetë që një borxh prej pothuajse zero borxhit publik, vetëm nga pa interes 5 për qind brenda vetëm 60-70 vjet, mund të ngrihet të borxhit të qeverisë që nuk mund të shlyhet, siç dëshmohet nga të borxhit të Shteteve të Bashkuara: 15000000000000 $ të $ 4000000000 ndikimit në interes të përbërë në ditë? Një DITA! Si do të shkaktojë pak si interes 5% është një dyfishim në vetëm 5-7 vjet?
Një histori pak për të ilustruar këtë. Ne gjeni këtë histori në Londër nga 1843-1871 në fjalor biografik i Ibn Khallikan, e Episode III, faqe 71:
Po citoj:
“Shihram Mbreti ishte një tiran që i shtypnin subjektet e tij. Një nga subjektet e tij, një burrë i urtë me emrin Sissa ibn Dahir shpikur loja e shahut për të mbretit për të treguar atë se një mbret duhet të gjithë vartësit e tij, dhe duhet të kujdeset mirë për to. Shihram Mbreti ishte aq i impresionuar sa që ai organizohet për të paraqitur lojën e shahut kudo në tempujt, dhe njoftoi se kjo ishte mirë që ai kishte takuar ndonjëherë, në mënyrë që të trajnojë gjeneralët në luftë. Përveç kësaj, lojë shahu është një nder për të gjitha fetë dhe themeli i gjithë drejtësisë.
Mbreti pastaj pyeti Shihram shpikësi i shahut, çfarë shpërblimi që ai e donte atë. Së fundi, kërkohet Sissa edhe për t’i garantuar mbretit një mësim në matematikë, shpërblimi vijim: në qoftë se mbreti kokrra e orizit për fushën e parë të një sërë bordit shahu, dy kokrra orizi për fushën e dytë, katër kokrra e orizit për fushën e tretë, dhe kështu me radhë me çdo fushë tjetër, numri i kokrrave të orizit dyfishimit të mëparshëm (dmth. rritja eksponenciale). ‘Sa budalla “, mendonte mbreti. “Është një shpërblim pak! Unë do të kishte dhënë atë më shumë! “Ai urdhëroi robin e tij për të sjellë bordit shahut dhe ata filluan të vendosin kokrra oriz. Gjithçka shkoi mirë për një kohë, por mbreti u habit për të parë: Kur ai mbërriti në kohë për gjysmën e parë të fushë shahu, kërkohet 32 Fusha për shumë miliona kokrra e orizit dhe rreth rreth 100 000 kilogramë oriz. E pra dukej Sissa nuk duket memec, si mbreti kishte menduar fillimisht. Por mbreti Shihram ishte i gatshëm për të paguar. Por kur robërit e filloi në gjysmën e dytë të fushë shahu, mbreti Shihram u shpreh se ai nuk mund të paguajë oriz aq shumë, dhe të provojë të checkerboard e tërë e orizit të jenë në gjendje, oriz sa më shumë do të jetë e nevojshme, si 6 herë peshe të gjitha gjallesave në tokë. ”
Fundi i kuotë.
Si destruktive të ligjit të riprodhimit eksponenciale në një shumë të caktuar të parave, kur normat e interesit ka ndikuar në fuqi, siç tregohet nga eksperimenti në vijim. Unë argumentojnë se trashë një copë DIN letër 4, vetëm 0, 5 mm, më shumë se e mjaftueshme për në hënë, në qoftë se ajo vetëm dele 50x, pasi ajo do të dyfishohet në çdo dele, me trashësi, ashtu si çdo 5 – 7 vjet, atëherë barra e interesit për çdo sasi të dyfishuar, duke supozuar interes 5%. Dyfishuar në palosjen e të ardhurave letër si më poshtë.
Për çdo dele dyshe trashësi.
Pasi palosur = 0.5 * 2 = 0.5 * 2 ^ 1
tre fish = 0.5 * 2 * 2 * 2 = 0.5 * 2 ^ 3
pesë fish = 0.5 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2 = 0.5 * 2 ^ 5 = 16mm
Pesëdhjetë HERE dele = 0.5 * 2 ^ 50 = 562 949 5629 49953421312mm = 953,42 km, që është 563 milion kilometra. Distancë në hënë rreth 384 = Hap 000 kilometra. Pra, një dokument 4 Din është e trashë se 384,000 km. Për të bërë këtë shembull është edhe fakti se nuk është një dokument 4 DIN më shumë se 7 x mund dele. Give it a provoni.
Lexuesi nuk mund të kuptojnë se si interesi i përbërë do të detyrojë ngarkesës për çdo borxh të herët a vonë çdo vend në gjunjët e saj? (Burimi i http://de.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070321114943AA36RbS~~pobj Blattfaltrechnung)

Paturpshëm qëndron i tha
Çdo bankë premton se ata gjithmonë paguar interes për fondet e depozituara. Ka një gënjeshtër e pacipë prej bronzi. Ja pse: Le të thonë se ju do të keni paguar vetëm Cent ONE në kohën e lindjes së Krishtit në një llogari bankare në interes 5%. Një pastaj mund, ose të blejnë trashëgimtar, sot (2011) nga interesi i përbërë akumuluar miliardë në planetin e GOLD, secila nga madhësia dhe pesha e tokës. Tani, ekziston edhe një shtrembërim më tej: Sikur interesi për qind që nga 1 e lindjes së Krishtit paguhen Çdo vit, ajo do të kanë identifikuar deri më sot gjithsej rreth një euro.
Prandaj, kontrolluese tonë interesit ngarkuar sistem monetar është aq e rrezikshme dhe mashtrues.
Dhe kjo duhet të shkojë me një sistem të ngarkuar interesit të përbërë të parave gjithmonë thyen. Kjo e bën disa njerëz shumë të pasur dhe shumica e varfër. A nuk është koha për të ndryshuar këtë?
Të nderuar lexues, për shkak të meje në dekada librat e mi më parë parashikoi krizën globale ekonomike, njerëzit tani demonstrojnë kundër bankierë dhe politikanë. Por ata demonstrojnë kundër armikut të gabuar. Armiku REAL është sistemi tyre para!
Ky është shkaku i të gjitha vuajtjeve në botë. Ndryshimi i sistemit të parave dhe ju do të keni zgjidhur problemin botërore.
Si mund të ndryshojë sistemin e mbizotëruese të interesit ngarkuar monetare? Ne kemi nevojë për të futur një sistem interesi pa para. Ajo ka punuar në dy raste: stop në Mesjetë për 300 vjet dhe në vitin 1932, dy herë nga bankierët pangopur. Kjo është ajo që ka ndodhur: Ronald Reagan ishte një studim në Universitetin e Stanfordit në mënyrë. Topic: Cila ishte koha lumtur në historinë e njerëzimit? Studentët hulumtuar dhe erdhi në një rezultat të habitshme: Ishte Mesjeta, nga 1100 në rreth 1400. Për më shumë se 300 vjet njerëzit ishin shumë të lumtur, dhe në veçanti klasa e mesme ishte i pasur. Si ishte kjo e mundur? E pra, gjatë Mesjeta, ata kishin një sistem interesi pa para, ku paratë ngadalë humbur vlerën e saj dhe u detyrua kështu në qarkullim! Nëse ju nuk jeni shpenzimin e parave, ka humbur atë ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme në vlerë. Këto monedha janë quajtur bracteate. Ata humbën 12% të vlerës së saj në vit, dhe ishin, pra, siç u përmend tashmë, të detyruar në qarkullim, pasi që do të mbajnë paratë që humb vlera? Në qoftë se kjo është paguar në bankë, por ajo nuk humb vlerën e saj. Ndërtesat e bukura (Kishat dhe pallatet) të krijuara gjatë kësaj kohe për rreth 300 vjet. Pastaj u ndal e bankierëve, të pa interes sistemit të holla dhe të udhëhequr përsëri interes ngarkuar sistem sot. Rezultati: Pas një kohë të shkurtër u rrit borxhin kombëtar, dhe shumica e njerëzve ishin të varfër përsëri. Por, i pasur u pasuruan …
I dashur lexues, “se” nuk mund të fshehin të vërtetën përgjithmonë do të vijnë! 1932 mori njeri kurajoze quajtur Michael Untergugenberger, pa interes të sistemit monetar në mënyrë për të shpëtuar qytetin e tij të vogël në Wörgl Tirolit. Ajo ka punuar. Si më poshtë:
Michael Untergugenberger, kryetari i bashkisë së një qyteti të vogël prej 12.000 banorëve në Tirol, ishte njohur me sistemin pa interes të parave, të ringjallur nga Silvio Gesell në librin e tij “Rendi Natyrore Ekonomik.” Kryetari vënë teorinë e shoqërisë në praktikë, duke kuptuar se furnizimi ngadalshme parave, shkaku i një ekonomie të ngadaltë, për shkak se paratë për këtë arsye është më në duart e njerëzve që punojnë, por në duart e atyre që bëjnë thirrje për interes dhe për këtë arsye Paratë nuk do të qarkullojnë, por rrethim atë privatisht ose të ketë në bankën ku ajo punon pastaj duke rritur interesin për ta, pa të cilat ata duhet të punojnë për të. Pra, paga e kryetarit të bashkisë, si pasqyrimin e qytetarëve të mbetur në llogari bankare dhe janë zëvendësuar Shilling si “Zyrtarisht certifikuar kuponat me vlerë të punës”. Këto janë vënë në qarkullim dhe publiku e pranoi atë. Prerje e shënimeve 5 dhe 10 dinare. Botimi i plotë, shtypen, prezentohen dhe shpërndahen: 32.000 “fatura”. Si ata të detyruar të holla në qarkullim? Ajo ishte vulosur “thesin”, çdo muaj, duke humbur 12% të vlerës së saj (tani 6% do të mjaftojë vit). Për të parandaluar një të tillë anulimin, pronar i kësaj shënim për të regjistruar një shenjë e cila korrespondonte me vlerën e zhvlerësimit të ditës së fundit të muajit. Për të tillë një zhvlerësim, dhe rrethim të parave, për të shmangur certifikata janë lëshuar sa më shpejt të jetë e mundur, dhe ajo që mbeti u shkëmbyen për një tarifë të kthehet në “real” monedhë, dhe të paguar në llogarinë bankare. Nuk është mbledhur edhe për kënaqësinë e mbajtësit të llogarisë, norma e interesit në valutë monedhë, në të cilat (Raiffeisen) banka braktisur më vonë dhe e la atë në komunitet.
Amazingly efekt anësor: 1000 lëshoi rreth 5100 shilinga shilinga shkaktuar taksat e papaguara. Si kështu? E pra, shpejtësia e parave në qarkullim është rritur dhe pa interes Wörgl para ka punuar për të mirën e përdoruesit. Pas të gjitha, vëren Banka e Parë e punës nga natyra e komunitetit të një vlerë nominale prej 1,800 denarë janë përdorur për të paguar rrogat. Ata flowed prapa në komunitet në formën e shumave më të larta të taksave të paguara. Dhe kjo nuk ishte për shkak të “monedhë të falsifikuara”, por – siç u përmend tashmë – për shkak të shpejtësisë së parave. Për të kuptuar parimin e interesit pa para, umlaufgesichertem, dikush mund të lexojë në anën e pasme të vlerës së certifikatës së tij të punës që pason:
“Për të gjithë:
Ngadalë qarkullojnë paratë e ka zhytur botën në një krizë të paparë ekonomike dhe krijimin e miliona njerëzve në mjerim të pallogaritur.

Rënia e botës – nga një thjesht ekonomike – mori fillimin e tij të tmerrshme.

Është koha të qartë përmes njohjes dhe veprim vendimtar për të shpëtuar ekonominë kodrina zbritje makinë, në mënyrë që njerëzimi nuk do të jetë nxitur në luftë vëllavrasëse, konfuzioni dhe zgjidhjen dhe zgjidhjen.

Njerëzit jetojnë nga shkëmbimi i shërbimeve të tyre.

Qarkullimi i ngadaltë i parave ka penguar pushtetin zëvendësim për pjesën më të madhe të gatshëm për të punuar dhe miliona njerëz e kanë humbur tashmë jetën e tyre në motor ekonomik të zonës.

Shkëmbimi pushtet prandaj duhet të ngrihet përsëri dhe habitati për të gjithë ata që janë shpërndarë tashmë janë mbuluar.

Ky qëllim është konfirmim i dukshëm i punës së qytetit të tregut të Wörgl:

Kjo lehtëson nevojë, është një punë dhe bukë!

Wörgl (Tirol) më 23 Dhjetor 1932. ”

Fundi i kuotë.
Pa interes paratë sjellë prosperitet menjëhershme nënçmuese për 13 muaj në Wörgl! Gjatë kësaj periudhe 13 muaj të udhëhequr nga kryetari i çdo projektet e destinuara punëve. Këshilli ndërtuar edhe shtëpi të reja, një rezervuar, një kërcim të skive dhe një urë të re. Tani filloi në fshatrat përreth, të pa interes sistemit të holla për të kopjuar sukses.
Por kjo ishte kashtë se “thyen shtyllën kurrizore e devesë” e, apo, përkundrazi, ai tërhoqi vëmendjen e peshkaqenë pangopur në bankë.
Por ende ata mund të përballojnë …
Kirchbühl qytet kopjuar sistemin Wörgl. Lajm i pa interes sistemin e parave të përhapet shpejt. 200 qytetet austriake dhe fshatrat ishin të interesuar për të marrë mbi sistemin. Lexoni raportin e dëshmitarit okular, i quajtur Claude Bourdet, inxhinier mjeshtër nga Zurich Politeknik me:
“Unë Wörgl vizituar në gusht të vitit 1933, saktësisht një vit pas paraqitjes së pa interes eksperiment sistemit të parave. Ajo duhet pranuar se rezultati është një mrekulli. Rrugët, të njohur për gjendjen e tyre të dobët tani ngjajnë një Autostrada italian. Komplekse zyra, kryetari i bashkisë është rikthyer si një shtëpi të bukur me Gladioli simpatik lulëzuan. Një urë e re konkret mbart pllakën përkujtimore krenar “. … Ndërtuar në vitin 1933 me paratë e lirë” Kudo ka të re ndriçimi rrugor, dhe një rrugë me emrin pas Silvio Gesell. Punëtorët në shumë vende janë të gjithë adhuruesit e parave falas – sistem. Unë kam qenë në dyqane: Certifikatat janë pranuar kudo përveç çmimeve zyrtare të holla nuk janë rritur. Disa njerëz pretenduan se sistemi është duke u testuar në Wörgl për të parandaluar formimin e kapitalit, si një formë e maskuar e shfrytëzimit të taksapaguesve të reja. Nuk duket të jetë një gabim i vogël në këtë listë. Kurrë më parë nuk e kemi tatimpaguesit nuk protestojnë me zë të lartë zërat e tyre, kur ata nda prej parave të tyre. Në Wörgl protestuan të tillë, në të kundërtën, taksat paguhen në paraprakisht (sepse më ata mbajnë paratë, do të më shpejt ajo do të humbasë vlerën … Christian Anders);

Njerëzit janë entuziastë për eksperiment dhe u ankua me hidhërim në Bankën Kombëtare kundër nxjerrja e shënimeve të reja. Është e pamundur të drejtë që ajo të vetëm si “një formë të re të tatimit” për përmirësimin e përgjithshëm të gondolë. Një nuk mund të ndihmojnë por bien dakord me kryetarin e komunës se paratë i ri për të kryer funksionin e tij shumë më të mirë sesa në monedhën e vjetër. Unë po ju lë atë të ekspertëve për të përcaktuar nëse ka inflacioni, pavarësisht nga mbulimi 100%. Nga rruga, rritjet e çmimeve, shenjat e para të inflacionit nuk ka ndodhur. Sa i përket kursimeve janë të shqetësuar, mund të themi se paratë i ri kursim dobi. Kur paraja e humbet vlerën e saj duke u mbajtur në shtëpi, kjo mund të shmanget duke depozituar në bankë.
Wörgl është një lloj pelegrinazhi për makro – bëhen ekonomistë nga shumë vende. Ju mund të shihni ato menjëherë me fjalët e tyre të mësuara kur diskutojnë rrugët bukur manicured e Wörgl, të ulur në tavolina restorant. Wörgl banorët, të cilët janë krenarë për famën e tyre për të mirëpritur këtë ngrohtësisht. ”
Fundi i kuotë.
TANI, Banka përgjigj peshkaqenë është si vijon: në pronësi private austriak Banka Kombëtare u ankua në Gjykatën Administrative, si ato të faturojë privilegj i tyre është i kërcënuar. Banka Kombëtare fitojë rastin, dhe eksperimenti Wörgl është ndalur. Rezultojnë në një kohë shumë të shkurtër ishte sërish Wörgl papunësisë 30%, duke çuar në trazira sociale në Austri. Tani rruga ishte si të “atyre” të planifikuar për lirimin e Adolf Hitlerit … Në vitin 1938 ai aneksuar Austrinë, dhe shumë njerëz mirëpritën atë si shpëtimtar të tyre ekonomik dhe politik. Hapi tjetër ishte Lufta e Dytë Botërore. Dhe unë përsëris se nëse ne nuk bëjmë diçka shpejt, ne do të gjeni veten shumë shpejt në luftë të tretë botërore.
Tani, si mund të kemi pastaj të aplikojnë sistemin e interesit të lirë të parave në botë sot?

Pa interes SISTEMI SHOQËRIA
12 hapa të një njerëzimi të lumtur dhe të shëndetshme

Hapi 1
Riorganizimi i sistemit bankar.
A mos presin “ata” që duan ndryshimin. Ata janë problem jo zgjidhje. Ne, populli duhet të marrin përsëri kontrollin e bankave dhe bankat qendrore. Ne kemi ndikim të madh të bankave në politikë dhe përplasje të shoqërisë. Kjo nuk ndodh me forcë por me njohuri të drejtë
Hapi 2
Sistemi i vjetër monetar shkarkojë dhe zëvendësojë bankën e vjetër me të bankave të reja. Ne, populli, nga qeveria jonë (shpresojmë) përgjegjës duhet të jetë në krye përsëri.
Bëhet pas marrjes nën kontroll të bankave
Hapi 3
Futja e pa interes sistemin e ri rrotullues mbështetur monetare.
Për të shmangur panik, ne kemi nevojë për të garantuar depozitat bankare deri në një shumë të caktuar. Ne, populli, dhe përfaqësuesit e zgjedhur të popullit ne duhet të marrë kontrollin e bankave, gjatë periudhës kalimtare të parave interesit te prishur pa interes të parave, por edhe më pas. Nuk duhet të ketë banka qendrore më të pavarura nga ligji.
Për më tepër, qeveria shpalli të paligjshëm Regierungsnotverkäufe gjithë nga asetet e këqija të bankave dhe të kthimit të mirë ndaj Thesarit.
Ose, qeveria shpalli të paligjshëm Zentralbankennotverkäufe gjithë dhe shkon prapa në aktivet e bankave të këqija, dhe të mirën e Bankës Qendrore.
Ne, populli, kemi deri tani në kontrollin e bankave qendrore dhe jo, siç është anasjelltas.
Borxhi shtetëror do të zvogëlohet nga borxhi të vjetër kombëtar – të cilat ishin në të vërtetë nën administrimin e bankave qendrore – janë të kundërt.
Hapi 4
Kthehu tek kushtet e tregut.
Mos ki frikë dhe shpërbërjen e bankave të vjetra. Nëse kjo ndodh, atëherë ata ishin në gjendje të keqe gjithsesi. Financiarisht bankat të shëndosha janë lehtësisht të ri pa interes sistem paratë janë furnizuar.

Hapi 5
Qeveria, NE, përfaqësuesi i Popullit, nga tani e tutje monedhën e re dhe sjelljen e tyre në qarkullim.
Çfarë ndodh me monedhat e vjetra kombëtare? Ndoshta ata do të vazhdojnë të ekzistojnë. Ne, populli, tani mund të vendosë nëse do të konvertohet në monedhën e vjetër përdorur në sistemin e ri pa interes të parave. Pra, ne nuk do të thyejnë marrëveshjet ekzistuese që janë bërë në bazë të monedhave të vjetra. Kjo mbron vendin tonë nga sistemi i vjetër financiar, që është në rrëmujë.
Hapi 6
Përdorimi i pa interes parave në ekonominë reale.
Ajo paguan për të lejuar që mallrat, shërbimet, taksat dhe pagat. Monedha e vjetër është ende duke punuar në sistemin e vjetër financiar. Prandaj, DYJA punë, por të ndarë në mënyrë paralele, të cilat në këtë mënyrë ekonomia e vërtetë nuk është i shqetësuar veçanërisht. Ju do të shihni se ndërsa sistemi i vjetër prishet gjithnjë e më shumë dhe shembur përfundimisht, ndërsa mbi disa ndryshime në sistemin e ri.
Tani çfarë në lidhje me monedhën vendase dhe valutave të vendeve të tjera? Ata duhet të përdoret vetëm BRENDA të këtyre shteteve. Kjo çon në përparësitë e mëposhtme:
Monedhat lokale janë për të çuar përpara tregtinë e brendshme, dhe që çon në punësim në këto komunitete në rritje.
Një përtëritje e prodhimit qendror do të mbahet, për shkak të prodhimit do të jetë më shumë “në shtëpi”. Ekonomia do të bëhet më efikase dhe të çon në pak transport.
Ashtu si në eksperiment Wörgl do të gjenerojë interes pa të holla, më shumë taksa lokale për pushtetin lokal.
Një ulje e pushtetit shtetëror do të jetë rezultati. Ne, populli do të marrë përgjegjësinë dhe udhëheqjen e shtetit tonë, këtë herë nga përfaqësuesit e popullit Real. Tani ju e kuptoni pse “ata” (BE dhe Bilderbergers të tjera në mbarë botën) nuk janë të interesuar në sistemin pa interes të parave.
Hapi 7
Fundi i përdorimit të kartëmonedhave dhe monedhave të sistemit të vjetër monetar.
Kjo gjithashtu do të çojë në një reduktim të krimit, sepse kriminelët përdorin për transaksionet dhe faturat e tyre.
Nga rruga: Edhe para dhe sidomos digjitalizuar lehtë mund të rregullohen në sistemin pa interes të parave.
Ata janë kriminelë atëherë nuk janë më në shtëpi, sepse nuk do të ketë para më, sepse paratë do të humbasin vlerën gjithsesi, në qoftë se ju ruajnë atë në shtëpi.
Hapi 8
Bankat e reja, të cilat tani lindin, nuk duhet të përdorë sistemin e vjetër monetare.
Rregullat e reja për bankat:
Bankat pa e interesit para nuk jeni i lejuar për të investuar fitimet e tyre. Të gjitha ata duan është të japë paratë pa i akuzuar interes ose që duhet të paguhet. Prapa Vendos paratë tuaja në bankë. Kjo nuk do të humbasin vlerën e saj atje.
Një herë tarifë për një – dhe disbursimin duhet të paguhet në bankë. Nëse banka jep hua para ajo do të kërkojë asnjë interes në atë të holla. Kjo do të shmangë kredi rrezikshme.
Hapi 9
Bankat nuk janë të lejuara për të krijuar para.
Paratë nga kontrolluar llogaritë mund të jepet nga NUK bankë, por paratë nga llogaritë e kursimeve. Kjo do të shmangë bum ekonomik dhe “flluskë”, sepse nëse bankat nuk janë të siguruar para të mjaftueshme në llogaritë e kursimeve, ata thjesht mund të japin jo më shumë.
Qeveria ka nevojë për të holla në tatimin 6 për qind çdo vit.
Monedhat lokale dhe kombëtare duhet të regjistrohen në llogaritë bankare. Vetëm llogaritë rrjedhëse dhe llogaritë e kursimeve duhet të jetë e mundur me kusht që gjëja e parë që bankat.
Arsyeja: Aftësia për të hapur banka të reja në një kohë të shkurtër.
Përdor emrin e thjeshtë llogarisë (në kombinim me emrin e bazës së të dhënave), ju lehtë mund të mbani mend.
Kjo eliminon panevojshme “kërkim burokraci”, dhe ajo gjithashtu lehtëson pagesat ndërkombëtare.
Monedhat e vjetra janë drejtuar ende nga tregjet financiare, dhe borxhi do të vazhdojë. POR: Pas pa interes paraja është për t’u futur, tregjet financiare të integruara në monedhën e vjetër pa interes, edhe pse me kufizime, e cila çon në hap 10.
Hapi 10
Lëshimi i opsioneve të aksioneve.
Kompanitë e tilla të bëra nga një kompani me kërkesat e mëposhtme specifike në bilancet e tyre janë si më poshtë:
Konvertimi i aksioneve.
Ata që mbajnë lidhjet, ata duhet të konvertohet në të përbashkët të aksioneve, bëhet e mundur nga një ligj të veçantë konvertimit të ri. Aksionet dhe obligacionet e monedhës së vjetër është e lejuar të konvertohet në çmimet e tregut në bono të konvertueshme.
Eliminimi i të gjitha interesave të shkurtër.
Për të shmangur që bondholders reduktuar borxhin e tyre në mënyrë që të marrin normat e favorizuar të këmbimit, duhet të organizohet për të eliminuar të gjitha interesin e shkurtër mbi tregjet e bonove të veçanta para ndryshimit.
Produktet derivative.
Futures, Options, produktet derivative dhe derivatet janë të ndaluara në sistemin e ri pa interes të parave. TË GJITHA Spekulimet FINANCIARE është e ndaluar! Përshkruan se pse dhe si spekulime shtrembëron çmimet, “Bota online”. Po citoj: “spekulime trend-pas dhe indeksi për blerjet e lëndëve të para të shtyjë deri çmimet. Mallra janë bërë një klasë pasuri për investitorët institucionalë që rrisin me strategjitë e tyre të indeksit përveç fluksit të kapitalit në këtë fushë. Kohët e fundit, rritja e normave të përditshme shumë më lart koston marxhinale e prodhimit dhe çmimet e kontratave të ardhmes me afat maturimi më vonë janë rritur shumë më shpejt se normat aktuale. Zhvillimet e çmimeve të formojnë një parabolë, i cili është tipik i një flluskë në zhvillim. “End quote.
Stabiliteti i tregjeve financiare është e siguruar, pasi pa interes sistem të holla do të krijojë një rritje të shëndetshme ekonomike, dhe jo kjo rritje i sëmurë i sistemit të vjetër, të detyruar nga interesi në mënyrë eksponenciale në rritje dhe të interesit të përbërë, i cili në krye të kthehet me shpejtësi në rritje të borxhit. Kjo është edhe arsyeja pse ne duam të derivateve të normave të interesit nuk janë të ngarkuar dhe as nuk duhet.
Pse jemi shitjet e shkurtër e aksioneve nuk dëshirojnë dhe kanë nevojë? Sepse kjo kërkon të spekulatorëve një interes në rënien e kompanive. Ju nuk besoni një kompani? Pastaj ju duhet kështu që nuk kanë aksione të tyre!
Borxhi në monedhat e vjetra, por jo, automatikisht me i ri pa interes sistem të holla fshihen. Ju ende duhet të paguhet në monedhat e vjetra. Por ju mund të blejnë me paratë e këtyre borxh pa interes. Pagesat e interesit për këtë borxh duhet të hiqet nga ligji. Presioni në rritje në vlerën e monedhës së vjetër është shkaktuar kur njerëzit të paguajnë borxhet e tyre prapa. Presion në rënie në vlerën e monedhës së vjetër do të ndodhë në qoftë se ju mbyllni llogarinë tuaj në monedhën e vjetër dhe pa interes të holla për të blerë monedhën. Le të punojnë jashtë tregjeve të kësaj, dhe ata do të bëjnë atë.
Vlera e monedhës së vjetër do të vazhdojë të mbetet për shkak të borxhit që duhet të paguhet për atë, por ekonomia reale do të përdorin vetëm paratë interes lirë.
Pagesat ndërkombëtare dhe llogaritë e arkëtueshme janë paguar edhe kthehet në monedhën e vjetër!
Pse nuk mund të BE apo SHBA Euro apo SHBA – shfuqizuar dollarë? Për shkak se ata nuk ishin të përfshirë në shumicën e këtyre kontratave. Por ata mund ose duhet të diskutojë menaxhimin e borxhit të monedhës së vjetër dhe partnerët ndërkombëtarë të saj tregtare, sidomos me kreditorët e mëdha të tilla si Kina dhe Japonia. Negociatat e tilla me vendet e kreditorëve duhet të përfshijë kthimin e mallrave, shërbimeve dhe aseteve, si dhe kuadrin e nevojshëm kohor për zbatim, me.
Dhe në qoftë se jo? Atëherë situata e tanishme do të përfundojë në tragjedi, dhe më në fund në luftë të tretë botërore.
E3S ende nuk është tepër vonë. Interesi pa para, ajo do të vazhdojë për zhvlerësimin e tij të ngadaltë, e bëjnë të pamundur për monedhat e huaja dhe për një kohë të gjatë për të spekulojnë.
Hapi 11
Para daljes në pension në një shoqëri pa interes.
Një pensioni bazë është futur për të gjithë që punojnë nuk mund, për shkak të aksidentit, sëmundje, ose për ata thjesht shumë e vjetër për të punuar. Gjithkush duhet të lejohen të punojnë për aq kohë sa ai apo ajo dëshiron atë dhe mund të, të jetë ajo në moshën 100 vjeçare. Megjithatë, duhet të ketë një moshë vullnetar në pension të 65. Kush paguan qiranë këtë?
Shteti paguan ata, por ai vetëm mund të bëjë atë me sukses me të holla, me interes të akuzuar, nëse jo për të gjithë dhe gjithçka do të jetë atje.
Më lejoni të sqaroj një të tillë. Unë nuk jam kundër borxhin, nëse ka një të ardhura të përshtatshme ose të aseteve të siguruar se borxhi. Pastaj, fondet e mbetura të parave të vjetër – të sistemit mund të konvertohet lehtësisht në sistemin e ri pa interes të parave. Por edhe një herë, dhe derivatet e nuk duhet të shndërrohet në interes të lirë të holla. Interesi pa para gjithashtu çon për t’i dhënë fund të gjitha spekullimet.
Hapi 12

Reforma e tokës
Paralelisht me sistemin e pa interes të parave kërkon një reformë të tokës, e cila na lejon Ligji Themelor nga rruga. Pa interes para pronarëve do të shkaktojë dhe të tjerët të blejnë tokë më shumë. Kjo duhet të ndalohet me ligj. Toka, ajri dhe uji duhet të takojnë të gjithë, dhe unë do të thotë asnjë komunizmin, ashtu siç ka dështuar gjithashtu, sepse ai është i ngarkuar të njëjtën normë interesi sistem monetar. Gjithashtu: pronësinë private të tokës, etj anyway, vetëm një modës së vjetër është ligji romak. Prandaj: toka dhe uji duhet të përfshijë të komunës, mund të ndryshojnë nga komuniteti të vazhdojë të japë me qira palëve të interesuara, por nuk do të shitet. Të ardhurat nga qira e tokës do të sigurojë komunitetin me një fluks të vazhdueshëm të parave. Kjo është, siç thashë, as komunizmi, as socializmi, as kapitalizmi, por humanizmit.
Megjithatë, nuk mund të presim të pronarëve që na la toka e tyre e lirë dhe vullnetar. Prandaj, komuniteti ose komuna lokale të paguajë atyre dëmshpërblim. Paratë do të vijnë nga një për qind 3 poshtë pagesën për vlerën e tokës nga pronarët për komunitetin. Këto para do të blejë tokën e komunitetit. Kjo mund të marrë deri në 30 vjet ose më shumë. Por, atëherë vendi do të jetë përsëri i përkasin komunitetit dhe mund të jepen me qira nga komuna.
Një shembull: Më shumë se 100 vjet, i shitur në qytetin e Cyrihut ramparts e tyre për blerësit privat. Kjo ishte një gabim, për shkak se qyteti mund të japë me qira e tokës dhe me këtë – e tërë infrastruktura e tyre të financave me qira të ardhurat deri më sot – vazhdimisht rrjedhin. Një mundësi tjetër do të jetë ndryshimi i pronës: Pronarët e pronave shitën tokat e tyre për 33 vjet në kishë, dhe pastaj duhet të marrësh me qira është ende e drejta dhe mundësi të vendit me 3 për qind paradhënie për vlerën e tokës ose me qira. Qiramarrësi i pronës do të ketë të gjitha të drejtat të tokës, mund të ndërtojmë në atë që ai dëshiron, për aq kohë sa ai paguan qiranë për pronën në komunitet. Nëse ai nuk ka trashëgimtarë, ai mund të hyjnë në vend nëpërmjet qerasë të gjatë në atë më tej. Ky sistem i pronësisë së tokës ndryshimit merr një peshë të madhe off supet e njerëzve që punojnë, sepse ata janë gjithmonë në fund të atyre që paguajnë në sistemin zinsbeschmutzten aktuale monetare, për fitimet dhe humbjet e spekulatorëve. Ne duhet të ndaluar spekulimet në tokë dhe të holla për t’i dhënë fund!
I dashur lexues, koha ne u atë. Nëse ne nuk prezantoj shpejtë dhe veprojnë TANI INTERESI-sistemit të lirë të parave dhe ne jemi duke ecur në drejtim të luftës së tretë botërore!

Dashuria dhe Drita
Christian Anders

Kundërshtimet PËR eventual FALAS SISTEMIN E INTERESIT MONETAR
(Dhe si për të plotësuar ato)
Kundërshtimi 1
Në një shoqëri pa interes, shteti mund të ngrejë taksat.

A: absurditet. Barra tatimore është ulur për shkak se shkalla e lartë e interesit eliminon e borxhit kombëtar.

Kundërshtimi 2
Një interes pa sistem të parave do të bëjë pikërisht atë që ata duan për të parandaluar atë, që të kërkojë më shumë
dhe kështu një rrymë rritje.

Përgjigje: False. Në një ekonomi, kërkesa nuk është më i madh se të ardhurat, të cilat nuk janë më të larta se të performancës. Shuma totale e të gjitha përfitimeve të barabarta për opsionin e kërkesës. Pa interes sistem të holla do të prandaj të shkaktojë një ndryshim në kërkesë, por jo një rritje të kërkesës. Ata që më parë tërhoqi interes, i cili tani mund të blejnë më pak, cili më parë ka paguar interes, të cilat mund të blejnë më shumë. Kjo do të thotë se do të jetë më i investuar në shërbime, dhe kjo krijon shumë vende pune të reja. Përfituesit reale të normave të interesit, të cilat kanë qenë super të pasur për qind pak i vendit, paguesi norma, megjithatë, shumica e popullsisë. Një rishpërndarje
i pasuri nëpërmjet interesit zhvillohet në një mënyrë të tillë që transmetohet çdo ditë rreth 500 milion € e punëtorëve të pronarëve të kapitalit. Edhe tatimit të pasur apo të varfër, një pakicë e tatimit nuk shkëmbejnë shumë. Ne, vendet më të zhvilluara të marrin çdo ditë rreth 200 milionë dollarë në pagesat e interesit nga vendet e botës së tretë. Ndihma për zhvillim – Shuma japim atyre, megjithatë, është vetëm sa gjysma e të mëdha. Një e treta e të ndihmës për zhvillim dhënë nga ne është përdorur për të mbuluar interesat e kredive të mëparshme. Ndihma për zhvillim nuk është në të gjitha, por një interes arrant mashtrim. I dashur lexues, se çfarë duhet të luten organizatat bamirëse çdo vit me një shumë prej përpjekjeve për ne të mjaftueshme, bota e tretë vetëm për të përmbushur detyrimet e saj të interesit për tre e gjysmë DITËT. A e dini se çka do të thotë? Pasur janë lutur interesin e tyre së bashku me SHBA. Norma e interesit është fajtori (ose duhet të them lakmia, pasi norma e interesit?) İNTERESOJNË ushtron një rol udhëheqës në drejtim të zhvillimit ekonomik. Prova mund të shihet në krahasim me të normave të interesit në rritje dhe një numër në rritje të falimentime në tregti dhe industri dhe papunësisë në rritje. Këto ndodhin në një vonesë prej rreth dy vjet. Paraja pa interes qarkullimi Secured (tren) do t’i japë fund këtë zhvillim fatkeq.

Kundërshtimi 3
Njerëzit e punës do të blejë në një sistem monetar pa interes që të mos “shkoni
më shumë. ”

Përgjigje: Jo, sepse një shfrytëzimin e plotë e rritjes së fuqisë blerëse nuk do të çojë në një rritje në kërkesën agregate. Kërkesat shtesë të popullsisë të punës janë, megjithatë, siç konfirmojnë sondazhe, nuk përmbushin nevojat e tyre, por në kohën e lirë më shumë, etj Kjo do t’ju lejojë rritjen e kohës së lirë në një shoqëri pa interes. Por edhe nëse njerëzit papritmas vetëm të blerë, blejnë, blejnë, në mënyrë që zonat më parë pangopura mbetura do të plotësohen. Atëherë do të përdorin në një mbushje të lartë të kërkesës për më shumë kohë të lirë dhe aktivitetet kulturore mund të jetë. Njerëzit nuk kanë nevojë për mallra kaq shumë për lumturinë e tyre, si atribuohen atyre përgjithmonë. Prandaj them, që do të mbetet e qëndrueshme në interes të lirë, të performancës ekonomike të shoqërisë apo ngadalë bjerë. Pra, çfarë?

4 kundërshtim

Njeriu është i pangopur në dëshirat e tyre dhe kënaqësinë e tyre.

Përgjigje: Ky ndoshta do të thotë kritikët veten e tyre, ose vetëm ata që duan për të fituar para pa punuar me shumë interes. Pra, të jetë ajo, por që do të punojnë për përmbushjen e dëshirave të tij duhet të njohë shumë shpejt mungesën e lirisë së pronës në rritje. Kjo është më shumë gjasa për të punuar në mënyrë që ai duke ruajtur interesin e lirë të monedhës është e garantuar dhe fëmijët e tij paqësore një krizë, të mbrojtur të ardhmen. Ka ende shumë i pasur ata që jetojnë pa punuar në normën e interesit, që është arsyeja pse unë e quaj norma si “të ardhurat e punës së lirë,” Ata që janë në forcën e punës gjithnjë dhe gjithmonë të prodhuar artificialisht nga reklamat në nevojat e mediave që më parë nuk ishin aty. Kjo për të ardhur keq, zhvillimi i sëmurë është në një shoqëri pa interes solli për të ndalur një ose të paktën të mbajtur nën kontroll. Grupet bankare tani po përballet me një problem të çuditshme: ju keni shumë (nga e normës së interesit – Interesimi i shtuar dhe kompleks) paratë dhe nuk dinë ku ta vënë atë, do të thotë se ata nuk do të le të shkojë. Përsëri, heqja e interesit është një shakeout në nivel të korporatës.

5 kundërshtim
Në një interes pa ekonomi rrotullues të parave të siguruara, paratë do të kandidojë më shpejt, dhe ekonomia
informoi off prej saj.

Përgjigje: False. Një merr të holla, ose mund të fitojnë atë nga të tjerët, atëherë ju jeni atje. Gjëja më e shpejtë ndonjëherë. Por ju mund shumë mirë se si është bërë aq mirë sot, duke vonuar shpenzimin e parave, si në të shkurtër – mosmarrëveshje apo të gjatë, të kërkesës duke krijuar kështu, e mungesa e parave, e cila deflatuar e ekonomisë. Nuk do hera e parë që kjo ndodh.

6 kundërshtim
Asnjëherë mendje, pastaj të shtypura nga bankat mbajnë më shumë para dhe duke neutralizuar kërcënimin e deflacionit pushtetit shpenzimeve përmbajtur.

Përgjigje: Kushdo që mendon se thjesht nuk shikojnë përtej hundës së tij. Masat e këtij lloji të drejtuar në të kaluarën për të një potencial të ri të inflacionit, i cili do të jetë efektive nëse ata që kanë mbajtur mbrapa të holla deri atëherë, le të rrjedhë përsëri në qarkullim. Pastaj papritmas një shumë të holla, sepse = Hap inflacionit. Kur kam propozuar pa interes metodën e monedhës, banka qendrore nuk do të duhet të ketë për të tërhequr paratë e mbajtur prapa nga stimuj të larta të interesit në qarkullim. E gjithë kjo është e sëmurë. Pa interes sistem të holla, megjithatë, të çon në një vazhdimësi të ciklit, jo për një përshpejtim të njëjtë.

7 kundërshtim
Në një shoqëri pa interes, borxhi do të jetë edhe më e lartë se ajo tashmë është tani.

A: absurditet. Një interes pa monedhë do të ketë një ndikim në projektet ekologjike të dobishme veçanërisht të dëshirueshme, unë jam duke folur për termocentralet diellore dhe të erës, motorët e ajrit, etj, dhe alternative tjetër, sistemet e ekologjikisht miqësore të energjisë. Ju nuk mund të rritet për shkak të borxhit që do të kishte frikë. Dikush mund të marrë vetëm kredi aq shumë gjithmonë ekzistojnë si tepricave të donatorëve. Nga zero – normat e interesit do të shkaktojë një rënie në të ardhurat e investimeve, duke ulur normat për kredi.

8 kundërshtim
Kjo çon në bllokimin dhe ende, por problemet e financimit.

Përgjigje: Jo, sepse me rënien e të ardhurave nga interesi për të marrë të ardhurat e fituara. Kompanitë mund të investojnë të ardhurat e tyre apo kursimet e punëtorëve, përveç nëse ata reduktuar orarin e punës. Në këtë rast, do të shpenzojnë më pak.

9 kundërshtim
Dhe megjithatë ajo do të vijë në një shoqëri pa interes kredie për një tepri.

Përgjigje: Përsëri jo, sepse një ka për të ofruar në shoqëri pa interes, unë propozoj që të vazhdojë kolateral për të gjitha kredive, nga ana e tij, rrethi i kredisë denjë (si më parë) ngushtohet. Nuk do të ketë “kredi të lirë”, si një farë frike, si edhe sot duhet të përballohen nga huamarrësi për të ndërmjetësimit bankar kreditimit dhe shpenzimet e rrezikut. Ky paguan midis 1 – 2.5%, në varësi të llojit të kredisë dhe afat. Futja e monedhës propozuar time qarkullojnë mbështetur nuk do të reduktojë normën e interesit shumë befas, por gradualisht, derisa norma e interesit përmendur pastaj, me kushte të balancuara e tregut të kapitalit, të përmendura si në nivelet filluar off në zero. Nëse mall tregjet do të kërkojë tejkalon furnizimin dhe shlyerjen e kredisë e marrë është në horizont, atëherë ju do të investojë dhe të prodhojë.

10 vërejtje
Një interes pa monedhë do të shkaktonte një fluturim ose transferimin e parave jashtë vendit. Ka
Pra, rreziku i ikjes së kapitalit.

Përgjigje: Fluturimi i kapitalit do të thotë se agjentët ekonomikë të marrë një investimet e vendit jashtë vendit. Monedha vendase të konvertueshme në monedhë të huaj dhe është kështu blerjen e pasurive të huaja, si p.sh. në formën e depozitave bankare, të letrave me vlerë të huaja dhe pasurive të patundshme, etj Nëse ju doni për të siguruar paratë rrotulluese dhe pa interes tani si shkëmbimi i euro në dollarë, atëherë do të të tilla një humbje të biznesit për të cilën paratë nënçmuese marrë në këmbim, pasi paratë e fituar me aq ishte duke shkuar për të humbur kështu në mënyrë të qëndrueshme në vlerë, përveç nëse ata investojnë atë (në blerje, të udhëtimit ose investimeve në interes të lirë hapësirë). Nëse ai e bën, megjithatë, atëherë kjo e drejtë para aty ku i takon. E gjitha kjo dhe më shumë po realizohet nëpërmjet një monedhe pa interes nënçmuese.

11 vërejtje
Një interes pa monedhë p.sh. në Gjermani do të çojë në një rritjen e kërkesës për dollarë.

Përgjigje: Kjo është e mirë. Atëherë rritet në normat e të pavarur të tregut të këmbimit, e cila do të çojë në një ngadalësim të vetë-kontrolluar e bum. Nuk ka asnjë ndryshim të situatës së sotme, ku edhe norma të ndryshme të interesit – dhe inflacioni janë të larta dhe luhatjet përkatëse në kursin e këmbimit duke ndryshuar kompensuar.

12 vërejtje
Investitorët do të shmangë një vend pa interes.

Përgjigje: Nëse ata nuk e bëjnë. Tërhequr investitorët nga vendet me normat e interesit më të ulët ndonjëherë që në të vërtetë nuk është e kushteve të favorshme të prodhimit, aq më tepër ata do të preferonin një vend pa interes. Jo, Spekullatorët janë për të fajësuar, dhe kështu të zhgënjyer, sepse ata ndjehen ekonominë e pasigurt dhe barra dhe ndërkufitar të tregtisë. Spekulatorë të cilët u takuan me lakmi të shkaktojë tepërt të aktiveve financiare, ajo nuk është më e gjetur në kthimin e pritur mbi investimin. Spekulime se kompania është akti kaq të dëmshme, të cilat gjithashtu rritjen e likuiditetit dhe të kreditit-para qëndrim ka rezultuar. E gjithë kjo është e gabuar dhe do të jetë në interes të lirë kompanisë, e monedhës në qarkullim të mbështetur nga nuk edhe e mundshme.

13 vërejtje
Rrethim zhvillohet sot, por nuk bëri dhe nuk është një problem.

Përgjigje: Kjo nuk është e vërtetë. Lartësia e ciklit ekonomik tërhequr shuma e parave është i rëndësishëm (derrkuc, kuti të depozitave bankare të sigurt, përveç miliarda në bankat e huaja qendrore, rrethim i valutore në ekonomitë hiperinflacioniste, banka e re druri në Austri, ku të ruajtur ju të holla pa interes nën pseudonime mund, etj etj). Lirimi i papritur i triliona Hortungsgelder tilla shpesh çon në luhatje të konsiderueshme në tregun e parasë (inflacioni, etj.) Është ulje-ngritje e interesit në përgjithësi, në kërkim dhe të normave të inflacionit, të cilat janë shkaku i luhatjeve në qëndrimin e monetare. Një rënie në normat e të çon në një reduktim të efektit periferike dhe të mbështetura në një rritje në para dhe – (mbrapa) sjellje. Normat e interesit në rritje dhe normat e inflacionit, atëherë ai është i kundërt. Normat e ulëta të interesit kanë detyruar bankat që të shpenzojnë më shumë para. Inflacioni është rezultat i asaj që njëri sheh, por jo shpesh e barabartë me ose duan të shohin, sepse po paraprihet nga një bum në kërkesën e inflacionit të tillë. Ka kaq nga paratë zinsbeladenem gardhit, që të ushtrojë një ndikim negativ në ciklin e biznesit.

14 vërejtje
Në shumicën e vendeve në pronat e llogarisë korrente janë ende të mëdha se shuma e parave të gatshme. Pse e bën të holla që do të jetë përmes pa interes në monedhën më të prekur, jo shumë e rëndësishme.

A: Nuk është kështu. Cash është metodë e preferuar e gjermanëve pagesës. Rreth 80 përqind e të gjitha transaksionet e pagesave dhe gati 60 për qind të shitjeve totale të shitjes me pakicë në këtë vend u vendosën në të holla. Jo-cash kërkesa përfundimtar – konsumatorët janë vetëm vetëm nën një të pesëdhjetë e ndërrime të përfshira në llogaritë e kontrollit!

15 vërejtje
Një monedhës nënçmuese interes pa çon në rrethim të shufra ari me vlerë dhe të tjera.

Përgjigje: Pra, çfarë. Kjo nuk do të ndikojnë në ofertën e parasë apo ciklin e monetare. Një kërkesë në rritje për arin dhe me vlerë në të mirë do të çojë në rritjen e tyre të çmimeve. Në qoftë se edhe një inflacioni bashkëkohës i 10 për qind ose më shumë nuk e përzënë nga paratë nga tregu çon, atëherë pse duhet të them një kosto të propozuar të qarkullimit, le të themi, pa 6% shkaktojnë, por ku kjo tarifë aktuale garanton të paktën vlerën e parave dhe kursimeve të mbeten konstante? Përveç kësaj, në qoftë se blej tërë arin, çmimi bie përsëri diku. Çmimi i arit rritet dhe bie vazhdimisht. Pastaj ata do të shesë ar dhe përsëri ora është kurdisur për paratë e ri interes përjashtuar. Unë vetëm mund të them përsëri dhe përsëri: pa interes sistemi aktual monetar është i sigurt kurë thjeshtë dhe efektive për kancerin e ekonomisë sonë aktuale dhe në valutë, në kundërshtim me interesin dhe interesin përbërë, apo nën ato të adoptojnë.
Përveç kësaj, qeveritë kanë zakon të bezdisshëm e herë të keq (siç ishte atëherë nën Roosevelt) për të miratuar ndalon arin përtej afatit prej $ 15.000 ose më të ulët. Pronarët e pronave do të jetë i kënaqur nga mënyra më parë, ashtu si në Greqi, me qëllim të zgjidhjes së borxhit, me flokët e pushtetit, në qoftë se ata nuk paguajnë taksa shtesë pasuri e patundshme. Kudo keni investuar, kjo nuk duket të jetë i vlefshëm. Pra, larg me sistemin mbizotëruese monetare!

16 vërejtje

Në një shoqëri pa interes, fitimi do të marrë rolin e Wachstumsantreibers.

Përgjigje: Jo, për shkak të diferencës midis interesit dhe fitimit. Interesi sot është një fuqi pa premium për kredi të holla. Kjo mbart mbi të gjitha të mirave materiale të përdorura për qëllime bujqësore. Është çmimi mungesa ose normë interesi, e cila është ruajtur nga një përmbajtje të ofrojë kundër rënie. Norma e interesit i referohet masës së kapitalit, dhe shuma e të gjitha normave të interesit do të rritet në proporcion me investimet dhe në masë të kapitalit. Përfitimi i një ndërmarrjeje është gjykuar tani nëse kjo kompani, në bazë të kapitalit të punësuar, të paktën 6-8% interes në paratë e fituara. Dhe së fundi: Interesi qëndron në çmim në rreth 24 për qind, pasi që në masë e kapitalit është mesatarisht rreth katër herë më të mëdha sot se konvertimit përfundimtar. Jo aq me të ardhurat: Çmimi në një pjesë të asaj madhësisë është. Fitimi, i dashur lexues, ky është një performancë të lidhura me prim për rrezikun e biznesit dhe punën e korporatave, i cili në mënyrë excites formimin e tregut. Fitimi është (edhe sipas Creutz) “… një çmim pamjaftueshmëri që konkuron përmes konkurrencës i shkaktuar prej tij poshtë.”
Plotësuara, në lidhje me shitjet e madhësisë së fitimit mund të përcaktohet vetëm në fund të vitit. Investimeve dhe mbushje lidhur tregut çojnë në një rënie relative në shumën e të gjitha fitimeve. Dhe së fundi, një kompani është fitimprurëse nëse në bazë të konvertimit merr nga një deri në dy për qind fitim. Konsideroni këtë: tregu i kapitalit normës së interesit ka një kat “magjik”, i cili (me shumë pak përjashtime) ka rënë nën nivelin e 6 për qind, kurrë jo një herë në vitin 1986 me zero inflacion. Të qiratë aktuale të tregut janë të kontrolluara deri në 65 për qind të kthimit mbi kapital. Kostoja e qirave për banim social të kërkojë një element interesi prej madje edhe 70-80 për qind. Kjo është edhe për shkak të çmimit të tepruar të tokës në vend në qendër të qytetit, interesi duhet të jetë kështu edhe. Ky kthim terren në kryeqytet është në rastin ekstrem e kostove të ndërtimit rreth kthimit.

17 vërejtje
Amerika është prova më e mirë se një kamatë monedhë, komb i fuqishëm mbi tokë krijuar.
Përgjigje: False. SHBA është vendi më i madh debitori në botë dhe që (mes tjerash) arsyet e mëposhtme: i lartë norma e interesit të politikave në fillim të epokës së Reganit tërhoqi një bollëk të tillë të parave nga e gjithë bota, se pretendimet e kreditorëve të huaj vetëm nga inflacioni në rritje dhe zhvlerësim drastik mund të kënaqë. 15% ishin të normës bazë të interesit të përbashkët, në fillim të këtij normat e interesit të lartë për shkak se SHBA do të duhet të paguajnë përsëri pas 5 vjetësh, me dy shuma e huazuara për investitorët e tyre të huaj. Nëse George Bush luajtur muskujt e tij kundër Sadam Huseinit, atëherë, ndër të tjera për të hequr vëmendjen nga hallet e tilla.

18 vërejtje
Pa interes Geldsytem është tepër e komplikuar.

Përgjigje: Ju ndoshta nënvlerësuar këtu (me dashje?) Inteligjencën e njerëzve. Ju do të mësohen me sistemin e parave.

19 vërejtje
Ju do të gjeni mënyra për të anashkaluar pa interes fondet aktuale të sigurta. Tregtar mall
Humbja është e hapur për mallrat dhe i pasur do të ikë në llogarinë e zyrës së tij post.

Përgjigje: Pronari i parave është vetëm një gjë për të hequr qafe nga paratë sa më shpejt të jetë e mundur dhe të qarkullojë atë për të ruajtur apo pa interes. Pronar produkt do të jetë në gjendje për të goditur diçka!

Kundërshtimi 20:
Ne do të përdorë monedhën e re për të blerë metale ari dhe çmuar për humbjen e parave
. Arratisjes

Përgjigje: Le të tyre. Në mënyrë që ata të dëmtojnë askënd. Blerjes prej ari dhe gurë të çmuar do të punojnë, megjithatë, rritja e çmimeve. Kërkesa e rritur dhe shitjes dhe prodhimit të lidhura do të shtyjë çmimin. Kush atëherë do të duan të shesin pjesën e prapme të artë, etj, do të duhet të marrë parasysh një dëmtim që lehtë mund të kalojë normën natyrore tkurrje.
Rrethim i mallrave në qarkullim të lirë e një shoqërie të normës së interesit Secured dëshmon të jetë i kushtueshëm dhe i rëndë se sa në dyqan pa interes e parave në llogarinë e kursimeve. Gjithsesi, një rrethim të mallrave të dëmshme për një shoqëri pa interes, por nuk ka një të tillë.

Kundërshtimi 21:
Pa interes para godet pasurve dhe të varfërve ndryshe. Njeriu i pasur zgjedh transaksionet cashless, njeriu i varfër nuk mund ta bëjë këtë.

Përgjigje: Kjo nuk është e vërtetë. Me paratë e pa interes për të arritur një dyfishim të gjitha të ardhurave të fituara. Përveç kësaj, transaksionet e pagesës cashless sigurisht nuk është i lirë. Pasur vetëm mund të merrni nga e kursit të humbjes, duke blerë mallra dhe kështu janë duke punuar ose diçka është duke bërë vetë dhe punojnë atje, dhe investon paratë është duke punuar. Çfarëdo pasur të bëjë me të holla pa interes, ai është duke punuar. Kjo nga ana e rrit pagat e lë, norma e interesit në zero, duke parandaluar shfrytëzimin e punëtorëve.

Kundërshtimi 22:
Me futjen e monedhës së Lirë propozuar Interesit siguruar në qarkullim (tren) hyn në një rritje të papritur në çmimet e mallrave.

Përgjigje: nevoja për të luftuar, duke i bërë njerëzit të vetëdijshëm se kjo do të ishte qesharake të paguajnë çmime më të larta, veçanërisht në qoftë se ju përdorni një monedhë të mirë, më solide.

Kundërshtimi 23:
Po në lidhje me ndryshimin? Ajo gjithashtu është subjekt i humbjes? Dhe nëse jo, është ajo
atëherë nuk do të grumbullojnë?

Përgjigje: ndryshimi nuk është subjekt për tkurrje. Rrethim i monedhave është penguar nga kërcënimet ligjore nga mbledhja e monedhave me humbjen e 20 për qind në vlerë. Kjo mban monedha në qarkullim, pasi çdo shqetësim që autoriteti lëshues në çdo kohë duke e quajtur nga amortizimin e ndryshimit të vogël.

Kundërshtimi 24:
Sistemi aktual tatimor do të bëjë një hyrje e pa interes monedhën e pamundur.

Përgjigje: Kështu që ju duhet për të ndryshuar sistemin aktual fiskal. Ju nuk mund të tatimuar të ardhurat, por konsumi!

Kundërshtimi 25:
Pasur dhe të fuqishëm në këtë vendin tonë kurrë nuk do të bien dakord për një reformë pa interes e monedhës, si ata të shkojnë me kaq interes të lidhura, performanca-pa humbur të ardhura.

Përgjigje: Atëherë ju keni për të edukuar i pasur dhe i fuqishëm për të paturit e për t’u ulur në degën e një peme të sëmurë, kur edhe ajo edhe pa e parë dorë. Nëse ata nuk e kuptojnë këtë, ata ndoshta do të duhet të mësojnë më shumë rrugën e dhimbshme. Pasur dhe të fuqishëm të cilët janë duke e lexuar këtë, unë them:
“Dëgjoni me kujdes. Vendosni për një qarkullim pa interes monedhës siguruar! INVEST do të jetë i madh, moralisht dhe financiarisht në një monedhë pa interes dhe fitimet tuaja. Pastaj ju mund të fle natën me një ndërgjegje të pastër, sepse ju duhet të natyrës dhe krijesat e tij, dhe veçanërisht e ardhmja e fëmijëve tuaj, duke bërë mirë dhe ende nuk kanë nevojë për të dhënë për një prej jush kështu fitim dashur shumë dhe e dëshiruar! ”
Mbi një trilion dollarë aktualisht qarkullojnë rreth globit në kërkim të mundësive për investime fitimprurëse. Mungesa e parave nuk është problem, asaj i mungon vetëm mundësi të ndjeshme të investimeve në sistemin e tanishëm interes ngarkuar monetare. Projektet sociale dhe mjedisore (të cilat janë me të vërtetë në afat të gjatë madje edhe fëmijët e pasur), tani në sistemin interes-ngarkuar të parave nuk është e realizueshme, sepse ata “nuk llogariten” është, me paratë e interesit të lirë do të jetë e lehtë për të kryer. DA është pastaj mundësi për investitorët, të holla, FREE INTERES, paratë të sigurta në qarkullim (TRAIN) duhet të jetë krijuar, e cila do të marrë asnjë interes, por FITIM. Asnjë inflacioni do të ndikojë ose të pengojnë zhvillimin e tillë.

Kundërshtimi 26:

Kurani ndalon marrjen e interesit, por hendeku midis të pasurve dhe të varfërve është askund aq i madh sa në vendet islamike.

Përgjigje: Kjo është kështu për shkak se Islami është pa interes të parave ende nuk bën DALLOHEN siguruar, që është, siç sugjerohet në këtë libër, për të parandaluar rrethim të parave nga humbja e vlerës. PSE marrë biznesmenët muslimanë, por asnjë interes, por kjo përsëri njëjtë me kufijtë jashtëzakonisht të larta fitimi në kredidhënie. Dhe kjo është arsyeja pse vendet islamike janë – edhe pse pa interes të holla – i varfër. Kjo është me të vërtetë fitim për të fajësuar dhe jo interes. Ju nuk mund vetëm të butë në një këmbë shkuar, dhe edhe atëherë vetëm shumë të dobët. Pa interes paraja është vetëm plotësisht efektive nëse ajo është gjithashtu subjekt i kohës me mallrat a kalbjes natyrshme. E gjithë kjo do të zgjidhë të gjitha problemet mjedisore dhe ekonomike në botë.

Kundërshtimi 27:
Një interes pa monedhë të çon në arrestimin e rritjes dhe për këtë arsye të hap prapa.

Përgjigje: Lexuesi duhet të japë përgjigje për këto vetes: CDO procesit të rritjes që është e natyrshme dhe e shëndetshme, i stabilizuar në një kohë apo një tjetër. Fëmija rritet në moshën e rritur, dhe pastaj hyn në një stabilizim. Vetëm një qelizë kanceri rritja ndalimin dhe për këtë arsye është me të vërtetë një simptomë e sëmundjes. Prandaj, norma e interesit është me të vërtetë KANCERI çdo mënyrë Volkswirtdschaft dhe social dhe shkatërron ato fjalë për fjalë nga brenda. Ky rregull i rritjes së tepruar, patologjike dhe patogjene është aq e qartë jo vetëm për natyrën dhe të gjithë jetën në tokë, por gjithashtu dhe mbi të gjitha për ekonominë botërore. Kur asgjë nuk është ende gati të jetë e mundur të rriten diçka tjetër, të tilla si pas luftrash, fatkeqësitë, etj Por në një moment bëhet fjalë herë për një nivel ekonomik e ngopjes dhe një rënie në normën e rritjes. Megjithatë, kjo nuk është një stagnim ose retrogression, ajo është edhe shumë e mirë, një rritje prej begatisë materiale bërë e mundur nga akumulimin e mallrave të qëndrueshme, transferimin e vendeve të punës nga zonat ngopura në shtimin e mallrave të prodhimit, por edhe nga përqendrimi të punës në fushat teknike, duke çuar në mundësinë drejton, të gjenerojë më shumë mallra ose më të mirë. Të nderuar lexues, edhe pa rritjen ekonomike është ose një rritje e ngadaltë e pasurisë mundshme ose, nëse pasuria është konstante, një konstante Ulja e prodhimit dhe punës (njeriu është më shumë se vetëm një workhorse). Sepse, sipas shumica e asaj që është bërë nga njerëzit në punë në dekadat e fundit ishte, sipas mendimit tim, të panevojshme dhe madje edhe të dëmshme.

Kundërshtimi 28:
Një interes pa shoqëri nuk mund të zgjidhin problemet mjedisore.

Përgjigje: Mund të ju ende. Edhe pse një zero-interesi nuk ka ndikim të drejtpërdrejtë në çështjet e mjedisit, një interes pa monedhë do të reduktohet, por presionet e rritjes në ekonomi, sepse ajo është me të vërtetë se të gjithë politikanët RRITJA aq shumë vaunted dhe rritja shoqërohet – PRESION në ekonomi, një Konsumi në rritje e burimeve (shkatërrimi ekstrem nga pyjet e shiut Amazon, shkatërrimi materiale të papërpunuara, etj) në të vërtetë kërkon që ndotin mjedisin dhe ekstreme. Sot, të marrë një kredi për investimet e mjedisit do të thotë humbje ekonomike zakonisht. Dhe të gjithë që vetëm për të kapur deri me arkëtueshme interesit në rritje të shpejtë ose i pagueshëm. Investimet e nevojshme, por shpesh do të mbajnë veten e tyre, norma e interesit do të bjerë. Le të marrim shembullin e disa investimeve në një koleksionist diellore për ujë të ngrohjes. Një investim i tillë ende nuk është e këshillueshme për shkak se ajo investoi vetëm 2 për qind% kthimi në të holla mund të pritet. Kush e bën të holla në anën tjetër po për 7 për qind të bankës është 5% më mirë. Nga pikëpamja ekonomike e një investimi të tillë në panele diellore nuk do të jetë aq i mençur. Por është afatgjatë dhe ndjenjë EKONOMIKE mjedisin.

SHUMË E RËNDËSISHME: zhvillimi në fushën e kompresuar ajrore makine!

http://www.youtube.com/watch?v=uVIwropRMME&feature=related

Një interes të lirë qarkullimit të monedhës Siguruar (tren), megjithatë, justifikon, dhe e bën investimin të tillë, sepse kapitali i investuar duhet tani të konkurrojë vetëm me një vlerë të qëndrueshme të parave dhe jo me interes të tërbuar. Një monedhë nënçmuese dhe pa interes njeriu do detyrimin për të prodhuar dhe konsumuar shumë, sepse nuk është e nevojshme për të gjeneruar një kthim të lartë në kryeqytet. Pastaj zgjohet kërkesa të vërtetë të shëndoshë, të cilat pastaj mund të rregulluar volumin e biznesit të lehtë. Rezultati: Çmimet më të ulëta me një mesatare prej 30-50% (dmth përqindjen e kostos tani është në lidhje me interesin). Atëherë të gjithë njerëzit kanë nevojë për të jetuar jo, fitimet kapitale dmth rreth 90% e popullsisë), por ndoshta të punojnë vetëm gjysmën e kohës dhe mund të ende marrin standardin aktual të jetesës. Ajo nuk mund të përsëritet shpesh e mjaftueshme: The interes në rritje për shkak të presionit ekonomik joshur kompani gjithnjë e më shumë nga vendet e pasura për të fituar me anë të shfrytëzimit të lëndëve të para, peshk bosh të oqeaneve, kultivimi shfrytëzuese e tokës së punueshme dhe përdorimi i saj irracionale si tokë kullotjes për bagëti, etj, avantazhet e kostos. Rezultati: fatkeqësi si “Vërshimi i shekullit” tonë, etj Por edhe nëse nuk do të ketë rritje në ekonominë tonë, madje edhe me punën në rënie, ne ende do vuajnë nga e lëndëve të para dhe të mbeturinave të energjisë problemi dhe dilema e pasojat e saj. Kjo është ajo që duhet të jetë vetëm mjedis me një çmim. PASTAJ bën taksës ndjenjë e mjedisit, por vetëm në kombinim me pa interes monedhës. Monedhës nënçmuese stabilizuar nga paratë duhet të investuar në energji intensive teknikave të reja. Lexuesi mund të buzëqeshni tani, por unë ende të doja të theksoj se eter ajrit, por edhe kundërt polet elektromagnetike në ngarkesa të rënda, etj, si dhe të tjerët në Librin e teknologjive LEHTA alternative të energjisë të përmendura janë të mundshme. Natyra nuk mund të shfrytëzojnë shtypin ose pa u ndëshkuar, por ju shumë mirë mund të punojnë me të. Pa sugjeruar në këtë libër, reforma e tokës ligji, bashkëpunimi efektiv me natyrën nuk është e mundur. Pa eliminimin e një kufizimit të rritjes së mjedisit tatimor nuk ka kuptim, por është vetëm një barrë shtesë dar detyruar. Rritja është çmenduri. Konsideroni: Edhe një rritje katër për qind ekonomike në 18 vitet e çon në një dyfishim të prodhimit tonë aktuale dhe vëllime të konsumit, e kombinuar me pasojat e saj negative. Pra, ne kemi për të kapërcyer shkaqet e kufizimit të rritjes dhe kriza pa situatave ekonomike pa rritje të jetë e mundur, atëherë dhe vetëm atëherë mund të kemi ruajtur mjedisin dhe për këtë arsye njerëzit ende.

Kundërshtimi 29:
Në një shoqëri pa interes është pagimi i taksave është një problem.

Përgjigje: Ndoshta jo, sepse është koha për të paguajnë tatimin edhe të njëjtë si e para e tatimpaguesit, sepse në qoftë se ai do të presë me të, atëherë po ai do të rrezikonte vetëm një zhvlerësim të vazhdueshëm të parave të tij. Pra, i dashur lexues, futja e parave interesit qarkullim të lirë Secured simbolit TRAIN) do të shkaktojë më poshtë:
I parë Bjerë mbi të rritjes në rritje të mjeteve monetare dhe në këtë mënyrë uljen e borxhit kombëtar.
I dytë Ulja e mospërputhje ndërmjet punës dhe pronës, duke e zvogëluar hendekun tani gjithnjë e në rritje ndërmjet pasurve dhe të varfërve, të cilat do të përfundojnë tensionet sociale.
I tretë Refundability dhe Transferimi i të gjitha borxhet, duke përfshirë ato në Botën e Tretë.
4 I dhënë fund varfërim e shpëtimtarit të punës nëpërmjet përfundimit të kufizimit të rritjes ekonomike.
Unë do të them atë drejt nga: Çdo politikan që bën thirrje për rritjen e më shumë në ekonomi, ka shqisat e saj pesë nuk mjaft së bashku, dhe ofron një kërcënim i vërtetë për mjedisin dhe njerëzit që ka humbur shpresën se ky libër dar politikanët dhe bankierët për të. të sjellë arsye.
5 Përcaktimi i zhvillimit ekonomik nga vetë njerëzit dhe jo interesave të interesit të kapitalit.
6 Promovimi i një ekonomie pa rritje të skajshme me stabilitetin në një nivel të lartë!
Prandaj, unë jam dakord me John Maynard Keynes, kur ai shkruan: “Sa herë që në aspektin realitet ekonomik të ndryshme, siç kërkohet nga modelet e teksteve ekonomike, ekonomistët duhet, dhe jo thes rreth në dhomën e lëndë druri e teorive të vjetëruara, në bazë të shkaqeve monetare të Krizat e kërkimit “.

Kundërshtimi 30:
Interesi SHKAKTUAR po furnizimin me para, p.sh. duke investuar në mjete likuide. Norma e interesit dhe sa për të sjellë paratë.

Përgjigje: Vërtetë vetëm pjesërisht. “Aktivet likuide” janë paratë – në afërsi të pasurive, duke formuar një rezervë të lartë të holla dhe të mbyllë rezultatin shpejt Monetisierbarkeit e tregtare në një treg me një dy ditët e zgjidhjes së biznesit të çdo stabilitetit të kursit të mëtejshëm dhe të departamentit financiar të pavarur dhe intercooler. Këto pranë të parave asetet janë në pronësi, në bursë titujsh para të tregut dhe të këmbimit të mallrave me të ardhura fikse letrave me vlerë me maturitet të shkurtër. Në rast dyshimi, kjo është e rregulluar edhe veç e veç. Çdo transaksion, pa interes sistem të holla shkon në kundërshtim me herët a vonë të eliminohen.

Qëllimi i këtij libri dhe ky website është për të ndryshuar atë, shoqëria jonë, me të vërtetë e gjithë bota, në mënyrë patetike dhe naive si kjo mund të tingëllojë. Që unë të rrezikojë ajo preferon të përsëris veten, por unë jam i sigurt se edhe atëherë në lidhje me çdo aspekt të shoqërisë pa interes, është ndriçuar. Prandaj unë do të doja të theksoj në vijim:
Baza e një shoqërie pa interes, pa interes një sistem monetar është që të rregullojë ofertën e parasë në sasinë e mallrave të prodhuara. Për më tepër, nëse mallrat janë kalbur, dhe ajo bie në vlerë, ajo që e bën këtë, atëherë paratë do kalbet me kalimin e kohës, dhe ulje në vlerë. Në vend që të paguajnë interes, unë tani propozojnë të paguajnë një tarifë përdorimit ose të kufizuar në të holla pa interes. Përndryshe, bankat janë vetëm menaxhimin artikuj kalimtare dhe asgjë tjetër. Na vjen keq, i dashur bankierët, por ditët e shfrytëzimit të kursimtarëve, si dhe miliarda fitime më pas do të natyrshëm kalon nëpër Zinserzwingung. Mos u shqetësoni, i dashur lexues, në një shoqëri të interesit të lirë, ju prapë mund të bëhet një milioner në qoftë se ata duhet të ndjekin këtë. Të ardhurat nga interesi përfshin liria nuk është e mjaftueshme. Kështu, para pa interes apo pa interes është i kufizuar në funksionin e tij si një medium të këmbimit, i cili i nënshtrohet vetëm një zhvlerësim, në qoftë se ajo është ruajtur. Ju mund të shpëtojë, siç u përmend tashmë, të holla pa interes, natyrisht. Ai sjell atë në bankë, e cila jep hua atë përsëri dhe ai nxjerr në qarkullim. Në banka humbet para, sigurisht, jo në vlerë. Ata që tani hua këto para, e cila paguan një tarifë të përpunimit, e cila në të vërtetë është edhe 0,7-1,5 për qind sot. Si një kredi të ndërsjellë në të gjitha mallrave dhe shërbimeve është tani paratë shkojnë nga publiku i gjerë. Përdorimi i këtyre parave është e drejta e të gjithëve, i cili nuk do të thotë që të gjithë gjithmonë ka të njëjtën sasi në dorë. Gjithkush është e para vetëm aq shumë, gjithmonë me kolateral të marrë hua, si ai me të vërtetë ka nevojë për të prodhuar dhe për të shitur produktet e saj në tregun e hapur. Çmimi i këtyre produkteve dhe mallrave të destinuara të përcaktuar tashmë nga të kërkesës dhe ofertës. Megjithatë, si ajo në sistemin pa interes monetare RI asnjë mënyrë është për të vënë ekonominë duke mbajtur përsëri paratë nën presion dhe për të detyruar interesave monopol, nevojë për para të përshtatet me ritmin e ekonomisë tani. Ajo duhet të ofrojë vetë në mënyrë që të shmanget një humbje (dmth., kryeqyteti na shërben, jo, ende, ne kryeqytet). Ndoshta kjo do të thotë me të vërtetë Marksi dhe menduar në punë Das Kapital e tij, por ajo nuk është, për fat të keq, dhe vetëm në fillim ishte e qartë.
Më parë kishte një interes privat të fitimit, është tarifa e propozuar ime përdorues është një çështje publike. Në mënyrë që të marrin marrëdhëniet në mes të madhësisë dhe të tregut të parave vëllimit, duhet të kthejë paratë mbrapa në qarkullim. Taksa përdorues është tani një burim i të ardhurave të Shtetit, duke lehtësimin e barrës tatimore të individëve. Shumë e pushtetit dhe rritjen e aseteve të ardhura të mëdha për shkak të normave të larta të interesit nuk do të ketë më në një shoqëri pa interes. Për të dhënë një shembull të barrës padrejtë e shpërndarjes së interesit të sotme: njerëzit po paguajnë një mesatare të interesit 5%, por që është rreth 5% të popullsisë, kështu që për të gjithë pranë milionerësh, një marrëveshje e madhe, sepse në rastin e shtuar deri interes ju kapaciteti dyfishohet çdo 14 vjet pa punë. Pra, çfarë është kjo për të mbetur 95% “bastards varfra” nga? Sepse kjo do të thotë humbjen e 30-50 për qind të pagës së tyre të rregullt, që i bën ata pothuajse e pamundur për të shpëtuar veten një pasuri. E kam fjalën që ju të lidhur me analizën ekonomike nga Helmut Creutz, shpërndarja e pasurisë dhe të normës së interesit të ekspozimit në RFGJ. Dhe pastaj kjo tregon qartë se sistemi aktual monetar ka një tendencë të përqendrimit që ndjek ligje matematikore. Me fjalë të tjera, janë të varfër, të pasur të merrni më të pasur dhe të varfër, dhe në të njëjtin interes, që do të thotë se fitimet e të pasurit nga humbjet e armëve paguar punë si një klasë blerës andthe e mesme do të thyejnë larg. Kush e shpiku një sistem të tillë, apo të propozuar, duhet të ketë qenë një djall i vërtetë. Të gjitha këto shpenzime kapitale në llogaritë e vënë përpara me mua, sigurisht, interesi pa sistem monetar. Siç qëndron tani për pagimin e shumës së marrë hua në bankë? Është e thjeshtë: Ju paguani rreth 1 për qind tarifë bankare dhe primit të rrezikut dhe shlyerjes. Rimbursimi do të paguhet në këste, në varësi të kontratës. Tani dikush është duke ndërtuar për të tjerët, atëherë ai duhet të mbrojë veten, se paratë e tij është e mbuluar nga të ardhurat e qirasë. Në këtë mënyrë, shtëpitë e ndërtuara kaq shumë në shkallë, siç janë KËRKESËS nevojshme këtu vendos e vëllimit të mallrave. Siç kërkohet nga norma e lartë e sotme të kthimit të kapitalit nuk aplikohet për sistemin tim gjithashtu eliminon detyrim për të prodhuar dhe shitur. Për të marrë të njëjtin standard të jetesës, secili do të duhet vetëm gjysma si shumë punë. Pse? Sepse edhe gjysma e kostos së mallrave në interes të sistemit të sotëm mall ose shpenzimet kapitale, të cilat llogari tani për tani. Një tjetër arsye për disa orë më pak pune për standardin e njëjtë të jetesës do të jetë që me futjen e një tarifë apo “ngarkuar kundërbalancues të likuiditetit” (shih orën) rrit cilësinë e mallrave dhe kështu aktuale në mallrat Built veshin dhe humbje vlera nuk zbatohet sepse ajo është aq Sot, kjo humbje të njëjtën vlerë, e cila siguron se investimi fitimprurës të kapitalit dhe të tepërta do të prodhohen.
Siç duket tani për mjedisin? Gjithashtu nuk është pa interes të sistemit të holla është e dobishme për shkak se nevoja për të investuar në fonde për mbrojtjen e mjedisit nuk do të luftojë me apo kundër normës së interesit. Reforma monetare në vetvete interes të ngarkuar në interes të lirë monedhës mund, siç sugjerohet këtu, me votim popullor dhe ndryshimet legjislative të ndodhë, apo edhe nga një prezantim të përgjithshëm të kontrolluar llogaritë nga të cilat për debits automatikisht mbajtese tarifë, vlerën rënie të parave në përputhje me rrethanat. Institucionet dhe logjistikë tashmë janë atje, ju vetëm duhet të përdorni ose repurpose vetëm. Qasjet e tilla mund të dështojnë të jetë i pari, për shkak të konfliktit të interesave të shtetit, por thjesht për shkak të injorancës nga nismëtarët, zbatimi teknike dhe organizative. Nuk është vetëm ai që është duhet të rrokulliset rubla pa pushim dhe pa pushim për të lexuar deri (shpresojmë interes free) peni rënë.
Nëse pagesat e interesit për investimet dhe prodhimi ra në zero, do lavaman jo vetëm çmimet për mallrat dhe shërbimet në atë vend apo rajon në fjalë, e cila paraqet paratë e propozuar nga unë, por ajo gjithashtu do të jetë në kombëtare apo tregun botëror shkaktuar një avantazh të madh. Produktet dhe shërbimet mund të shiten lirë nga shuma e normës së interesit aktual.

Unë përfundoj me fjalët e madhe Henry Ford, Jr: “Nëse njerëzit e dinin se si sistemi ynë monetar të vërtetë punon, atëherë ne do të ketë revolucion në agim!”

Hinterlasse eine Antwort